قائم مقام معاون بهبود توليدات امور دام وزارت جهاد كشاورزي گفت: در كل كشور در ماه 142 هزار و 600 تن گوشت و مرغ گرم و 46 هزار و 500 تن مرغ منجمد توزيع ميشود در صورتي كه نياز مردم 120 هزار تن در ماه است.
به نوشته «آفتاب يزد» به نقل از ايلنا، دماوندينژاد افزود: با برنامهريزيهايي كه براي گوشت گوساله انجام شده، نوسان قيمت در آن بسيار كم است، اما گوشت گوسفندي چنين نيست و دليل آن اين است كه گوسفند به عنوان دام سبك تامين خوراكش وابسته به مرتع است ولي براي خوراك گوساله از نان خشك استفاده ميكنند، بنابراين در چند سال اخير خشكساليها باعث شد گوشت گوسفند با نوسان قيمت همراه باشد.
قائم مقام معاون بهبود توليدات امور دام وزارت جهاد كشاورزي گفت: سال گذشته اين وزارتخانه بيش از يك ميليون راس گوسفند از عشاير و روستاييان خريداري كرد، به علت اينكه خشكسالي مانع تغذيه مناسب گوسفندان از مراتع ميشد.
وي هجوم يكباره مردم براي خريد گوشت و مرغ را علت اصلي نوسان قيمت دانست و افزود: اين مسأله موجب سودجويي عدهاي از دلالان ميشود تا از اين فرصت استفاده كرده و قيمتها را افزايش دهند. دماوندينژاد تاكيد كرد: نه توليد گوشت كم شده و نه ذخاير ناكافي است، بلكه در تمام طول سال با برنامهريزيهاي انجام شده در وزارتخانه به ميزان كافي گوشت و مرغ در كشور وجود دارد و هميشه شرايط، عادي و طبيعي است و اين مسأله ريشه فرهنگي دارد، چنانچه هميشه دو هفته مانده به ماه رمضان و عيد نوروز چنين اتفاقي در كشور ميافتد و مردم با هجوم يكدفعهاي براي خريد و پر كردن يخچال و فريزر خود باعث نوسان قيمت در بازار ميشوند.
وي در ادامه تصريح كرد: مردم بايد اين شيوه را تغيير داده و بدانند هيچ كمبودي در كشور نخواهد بود كه به يكباره براي خريد گوشت و مرغ و يا اقلام مصرفي هجوم ميآورند و خود علت افزايش و نوسان قيمتها هستند.
دماوندينژاد همچنين يادآور شد: فلسفه ماه مبارك رمضان، تزكيه نفس و كم كردن خوراك و نوشيدني است اما مردم دقيقا از قبل از ماه رمضان آنقدر ميخرند و انبار ميكنند كه تا 40 روز پس از ماه رمضان نيز همچنان ذخايرشان باقي مانده و ما در بازار با افت شديد خريد و كاهش قيمت روبهرو ميشويم.
وي تصريح كرد: بيش از 600 هزار تن مرغ در طول سال در ميان مردم توزيع ميشود. دماوندي نـژاد گفت: خود ما هم كه مسئول اين امور هستيم از ميادين ترهبار خريد كرده و به خصوص گوشت و مرغ منجمد را به خاطر كيفيت بالايي كه در آمادهسازي دارد، خريداري ميكنيم.
وي گفت: سالانه 8 ميليون تن خوراك طيور مصرف ميشود و نزديك به يك ميليارد قطعه جوجه يك روزه گوشتي و 710 هزار تن تخممرغ توليد ميكنيم.